Forums - Setup environment variables for command line access to Xtensa tools

5 posts / 0 new
Last post
Setup environment variables for command line access to Xtensa tools
firdaus
Join Date: 11 Dec 17
Posts: 14
Posted: Thu, 2017-12-21 17:19

Can anyone explain to me how to do setup things as below instructions:

3. Setup environment variables for command line access to Xtensa tools.
 
a. Place the following variables either in a script to be sourced later, or in a .bashrc (or equivalent) startup file.
 
NOTE:The value to fill in for <TOOL_INSTALL_DIR> is the value recorded from step 2-a. As an example: /home/user/xtensa
 
  export XTENSA_INST=<TOOL_INSTALL_DIR>
  export XTENSA_CORE=KF
  export XTENSA_ROOT=$XTENSA_INST/XtDevTools/install/builds/RE-2013.3-linux/KF
  export XTENSA_SYSTEM=$XTENSA_ROOT/config
  export XTENSA_TOOLS_ROOT=$XTENSA_INST/XtDevTools/install/tools/RE-
  2013.3-linux/XtensaTools
  export LM_LICENSE_FILE=~/license.dat
  export PATH=$PATH:$XTENSA_TOOLS_ROOT/bin
 
b. Either source the script created in 3-a, or open a new terminal if using .bashrc in 3-a.
 
c. Test the environment variable settings by compiling a simple program.
    echo 'main(){}' > test.c
    xt-xcc test.c
  • Up0
  • Down0
firdaus
Join Date: 11 Dec 17
Posts: 14
Posted: Tue, 2017-12-26 17:51

Anyone please help!!!!!

  • Up0
  • Down0
jbhanu Moderator
Join Date: 6 Feb 17
Posts: 76
Posted: Wed, 2018-01-03 05:10

Is this issue still present or solved. 

 

Regards

Jyotiranjan

  • Up0
  • Down0
firdaus
Join Date: 11 Dec 17
Posts: 14
Posted: Wed, 2018-01-03 17:14

Hi,

Where to put the discription below?

  export XTENSA_INST=<TOOL_INSTALL_DIR>
  export XTENSA_CORE=KF
  export XTENSA_ROOT=$XTENSA_INST/XtDevTools/install/builds/RE-2013.3-linux/KF
  export XTENSA_SYSTEM=$XTENSA_ROOT/config
  export XTENSA_TOOLS_ROOT=$XTENSA_INST/XtDevTools/install/tools/RE-
  2013.3-linux/XtensaTools
  export LM_LICENSE_FILE=~/license.dat
  export PATH=$PATH:$XTENSA_TOOLS_ROOT/bin
  • Up0
  • Down0
jbhanu Moderator
Join Date: 6 Feb 17
Posts: 76
Posted: Fri, 2018-01-19 23:41

Hi 

You can put all these inside a .sh file(envtool.sh) and do source of this file every time when you do source to sdkenv.sh file. Put this inside target folder too. 

One more thing please everytime you start working , open a new terminal and do source of sdkenv.sh and envtool.sh . 

 

  • Up0
  • Down0
or Register

Opinions expressed in the content posted here are the personal opinions of the original authors, and do not necessarily reflect those of Qualcomm Incorporated or its subsidiaries (“Qualcomm”). The content is provided for informational purposes only and is not meant to be an endorsement or representation by Qualcomm or any other party. This site may also provide links or references to non-Qualcomm sites and resources. Qualcomm makes no representations, warranties, or other commitments whatsoever about any non-Qualcomm sites or third-party resources that may be referenced, accessible from, or linked to this site.