Forums - Stereo Camera not working

8 posts / 0 new
Last post
Stereo Camera not working
Robotics_Lab
Join Date: 18 Sep 17
Posts: 7
Posted: Mon, 2017-09-18 06:16

Every time I try to run this command:  

      camera-test -d -f stereo

this error appears:

num_cameras = 4
 i = 0 , info.func = 2   
 i = 1 , info.func = 3   
 i = 2 , info.func = 1   
 i = 3 , info.func = 0   
Testing camera id=1
[KPI Perf     296794] openCamera: E PROFILE_OPEN_CAMERA camera id 1
[  292.501581] msm_sensor_config:970 sensor state 1
[  292.506903] msm_camera_request_gpio_table:587 gpio 17:CAMIF_MCLK2 request fails
[  292.551673] msm_sensor_config:970 sensor state 1
setting preview size: 1280x480
setting video size: 1280x480
setting preview fps range: 30000, 30000 ( idx = 2 )
setting video fps: 1 ( idx = 4 )
disable mobiact mode
start preview
[  292.925217] msm_isp_send_hw_cmd:561 hi 8 lo 8
[  292.928549] msm_isp_send_hw_cmd:561 hi 8 lo 8
[  292.933385] msm_isp_send_hw_cmd:561 hi 8 lo 8
[  292.949338] msm_csiphy_irq MIPI_CSIPHY2_INTERRUPT_STATUS1 = 0x4
[  292.955236] msm_csiphy_irq MIPI_CSIPHY2_INTERRUPT_STATUS0 = 0x2
[  292.960126] msm_csiphy_irq MIPI_CSIPHY2_INTERRUPT_STATUS1 = 0x4
[  292.966033] msm_csiphy_irq MIPI_CSIPHY2_INTERRUPT_STATUS6 = 0x10
[  292.972069] msm_ispif_read_irq_status: VFE0 pix0 overflow.
[  292.977488] msm_csiphy_irq MIPI_CSIPHY2_INTERRUPT_STATUS0 = 0xc4
[  292.988665] msm_ispif_read_irq_status: VFE0 pix0 overflow.
[  293.032439] msm_ispif_read_irq_status: VFE0 pix0 overflow.
[  293.036957] msm_csiphy_irq MIPI_CSIPHY2_INTERRUPT_STATUS1 = 0x4
[  293.042831] msm_csiphy_irq MIPI_CSIPHY2_INTERRUPT_STATUS6 = 0x30
[  293.065603] msm_ispif_read_irq_status: VFE0 pix0 overflow.
[  293.104118] msm_ispif_read_irq_status: VFE0 pix0 overflow.
 
What should I do?
 
Thank you
  • Up0
  • Down0
Suraj
Join Date: 19 May 14
Posts: 27
Posted: Mon, 2017-09-18 14:19

 

Do you see stereo frames being saved. 

These error messages should be fine as longs as you get stereo frames. They are kernel logs during left right frame synchronization. 

"

[  292.988665] msm_ispif_read_irq_status: VFE0 pix0 overflow.
[  293.032439] msm_ispif_read_irq_status: VFE0 pix0 overflow.
[  293.036957] msm_csiphy_irq MIPI_CSIPHY2_INTERRUPT_STATUS1 = 0x4
[  293.042831] msm_csiphy_irq MIPI_CSIPHY2_INTERRUPT_STATUS6 = 0x30
[  293.065603] msm_ispif_read_irq_status: VFE0 pix0 overflow.
[  293.104118] msm_ispif_read_irq_status: VFE0 pix0 overflow.
"

 

 

 

  • Up1
  • Down0
Robotics_Lab
Join Date: 18 Sep 17
Posts: 7
Posted: Mon, 2017-09-18 19:28

Thank you very much for you reply

No, stereo frames are not saved. 

I have also tried it using ROS:

 
roslaunch snap_dfs dfs_test.launch config_filename:=/home/linaro/ros_ws/src/dfs-ros-example/calibration_example/Configuration.Stereo.vga.xml param_filename:=dfs_test.yaml
 
but the same problem appears. Besides, rostopic list returns this:
/camera/depth/camera_info
/camera/depth/image_raw
/left/camera_info
/left/image_raw
/mv_disparity
/right/camera_info
/right/image_raw
/rosout
/rosout_agg
/tf
 

But rostopic echo /right/image_raw returns nothing

Thanks again

 

  • Up0
  • Down0
Suraj
Join Date: 19 May 14
Posts: 27
Posted: Tue, 2017-09-19 09:59

 

How frequent do you see this issue. Do you see it in every run ? 

 

 

  • Up0
  • Down0
Robotics_Lab
Join Date: 18 Sep 17
Posts: 7
Posted: Tue, 2017-09-19 11:50

Yes, I see it in every run. 

Thanks

  • Up0
  • Down0
Robotics_Lab
Join Date: 18 Sep 17
Posts: 7
Posted: Mon, 2017-09-25 14:33

Maybe it's related to this:

....

[  292.506903] msm_camera_request_gpio_table:587 gpio 17:CAMIF_MCLK2 request fails

But I still don't find the solution

Thank you

  • Up0
  • Down0
br_robot Moderator
Join Date: 21 Nov 14
Location: San Diego
Posts: 129
Posted: Thu, 2017-09-28 17:07

We tested it again at our end and were unable to reproduce the issue. Here are some things to try:

  1. Do you receive images from the other cameras (HiRes and Optic flow) using the camera-test command?
  2. Check all the connections between Snapdragon Flight board and the Stereo Camera kit. Reseat the connectors if necessary.
  3. Install the latest platform BSP and flight controller addon software using the instructions here.
  4. If the issue still persists, it may be helpful if you could provide us logs from your serial / dmesg.

 

  • Up0
  • Down0
Robotics_Lab
Join Date: 18 Sep 17
Posts: 7
Posted: Fri, 2017-09-29 10:39

Thanks for all your help.

1) Yes, I receive images from HiRes and Optic Flow using the camera-test command

2) I have checked and reseated the connectors between Snapdragon Flight board and the Stereo Camera kit. The error is still there. 

3)  I have installed again the latest platform BSP and flight controller addon software. The error still appears.

Here is my dmesg after running these commands:

       sudo reboot

      camera-test -d -f stereo

Than you

 

  • Up0
  • Down0
or Register

Opinions expressed in the content posted here are the personal opinions of the original authors, and do not necessarily reflect those of Qualcomm Incorporated or its subsidiaries (“Qualcomm”). The content is provided for informational purposes only and is not meant to be an endorsement or representation by Qualcomm or any other party. This site may also provide links or references to non-Qualcomm sites and resources. Qualcomm makes no representations, warranties, or other commitments whatsoever about any non-Qualcomm sites or third-party resources that may be referenced, accessible from, or linked to this site.