Forums - After fresh flash, no cameras found

5 posts / 0 new
Last post
After fresh flash, no cameras found
sean1
Join Date: 14 Feb 17
Posts: 51
Posted: Tue, 2017-06-06 22:28

After a fresh flashing of image 3.1.3, I get "no cameras found" when running `camera-test -i`. Have my cameras malfunctioned?

  • Up0
  • Down0
sean1
Join Date: 14 Feb 17
Posts: 51
Posted: Tue, 2017-06-06 23:33

Additional info:

root@linaro-developer:/# dmesg | grep fail
[    0.451344] OCMEM notifier registration failed
[    0.451371] sns_ocmem_main: sns_ocmem_init failed -14
[    3.184728] msm_vidc: 1: debugfs_create_file: fail
[    3.481700] msm_cci_i2c_read_bytes:611 failed rc -110
[    3.491852] msm_sensor_match_id: ov7251L: read id failed
[    3.497133] msm_sensor_check_id:1061 match id failed rc -110
[    3.541056] msm_sensor_platform_probe ov7251L power up failed
[    3.545761] qcom,ov7251L: probe of e0.qcom,camera failed with error -110
[    3.610374] msm_cci_i2c_read_bytes:611 failed rc -22
[    3.620354] msm_sensor_match_id: ov7251R: read id failed
[    3.625635] msm_sensor_check_id:1061 match id failed rc -22
[    3.671046] msm_sensor_platform_probe ov7251R power up failed
[    3.675750] qcom1,ov7251R: probe of e0.qcom1,camera failed with error -22
[    6.073961] failed: no power_down_setting
[    6.361765] msm_cci_i2c_read_bytes:611 failed rc -110
[    6.381948] msm_sensor_match_id: ov7251: read id failed
[    6.386691] msm_sensor_check_id:1061 match id failed rc -110
[    6.432101] ov7251 power up failed
[    6.434288] MSM-SENSOR-INIT msm_sensor_driver_cmd:87 failed: msm_sensor_driver_probe rc -110
[    6.447834] failed: no power_down_setting
[    6.741772] msm_cci_i2c_read_bytes:611 failed rc -110
[    6.751943] msm_sensor_match_id: ov7251L: read id failed
[    6.757271] msm_sensor_check_id:1061 match id failed rc -110
[    6.802107] ov7251L power up failed
[    6.804383] MSM-SENSOR-INIT msm_sensor_driver_cmd:87 failed: msm_sensor_driver_probe rc -110
[    6.814407] failed: no power_down_setting
[    7.111882] msm_cci_i2c_read_bytes:611 failed rc -110
[    7.122200] msm_sensor_match_id: ov7251R: read id failed
[    7.127278] msm_sensor_check_id:1061 match id failed rc -110
[    7.172125] ov7251R power up failed
[    7.174657] MSM-SENSOR-INIT msm_sensor_driver_cmd:87 failed: msm_sensor_driver_probe rc -110
[    7.187246] failed: no power_down_setting
[    7.526133] msm_cci_i2c_read_bytes:611 failed rc -110
[    7.536146] msm_sensor_match_id: imx135: read id failed
[    7.541294] msm_sensor_check_id:1061 match id failed rc -110
[    7.633838] imx135 power up failed
[    7.636051] MSM-SENSOR-INIT msm_sensor_driver_cmd:87 failed: msm_sensor_driver_probe rc -110
[    7.663730] failed: no power_down_setting
[    8.008871] msm_cci_i2c_read_bytes:611 failed rc -110
[    8.019216] msm_sensor_match_id: imx214: read id failed
[    8.024307] msm_sensor_check_id:1061 match id failed rc -110
[    8.113506] imx214 power up failed
[    8.115698] MSM-SENSOR-INIT msm_sensor_driver_cmd:87 failed: msm_sensor_driver_probe rc -110
[    8.129662] failed: no power_down_setting
[    8.432138] msm_cci_i2c_read_bytes:611 failed rc -110
[    8.442566] msm_sensor_match_id: imx377: read id failed
[    8.447498] msm_sensor_check_id:1061 match id failed rc -110
[    8.530867] imx377 power up failed
[    8.533072] MSM-SENSOR-INIT msm_sensor_driver_cmd:87 failed: msm_sensor_driver_probe rc -110
[    8.543168] failed: no power_down_setting
[    8.872675] msm_cci_i2c_read_bytes:611 failed rc -110
[    8.883702] msm_sensor_match_id: imx214GP: read id failed
[    8.888418] msm_sensor_check_id:1061 match id failed rc -110
[    8.974247] imx214GP power up failed
[    8.976623] MSM-SENSOR-INIT msm_sensor_driver_cmd:87 failed: msm_sensor_driver_probe rc -110
 

  • Up0
  • Down0
kcerase Moderator
Join Date: 30 Jan 17
Posts: 13
Posted: Thu, 2017-06-08 15:43

Hi Sean,

Have you tried going back to v3.1.2? Do you still have the same problem?

Kristen

  • Up0
  • Down0
sean1
Join Date: 14 Feb 17
Posts: 51
Posted: Thu, 2017-06-08 16:00

I did try 3.1.2. I think the cameras may have just crapped out. No idea why, but I have a ticket in with Intrinsyc support.

  • Up0
  • Down0
pavel.vasev
Join Date: 19 Jan 19
Posts: 1
Posted: Sun, 2019-01-20 02:44
Dear sean1, what is the result of your investigations? I face almost same situation (on htc 10 cameras) and same dmesg messages (rc -110, probe failures, etc).
  • Up0
  • Down0
or Register

Opinions expressed in the content posted here are the personal opinions of the original authors, and do not necessarily reflect those of Qualcomm Incorporated or its subsidiaries (“Qualcomm”). The content is provided for informational purposes only and is not meant to be an endorsement or representation by Qualcomm or any other party. This site may also provide links or references to non-Qualcomm sites and resources. Qualcomm makes no representations, warranties, or other commitments whatsoever about any non-Qualcomm sites or third-party resources that may be referenced, accessible from, or linked to this site.